Beton Astarı

İç mekân veya dış mekân yüzeyini boyamanız fark etmez; mümkün olduğu kadar iyi görünmesini istiyorsanız, astar kesinlikle bir zorunluluktur. Betonu boyarken, aralarından seçim yapabileceğiniz birçok astar türü vardır. Akrilik astar, poliüretan astar, epoksi astar. İşte nasıl farklı oldukları ve sizin için hangisinin en iyi seçim olduğu hakkında daha fazla bilgi:

Akrilik Astar: Beton doğası gereği çok emici olduğundan, yağ bazlı bir astar boya için en iyi yüzeyi sağlamaz. Bu nedenle, popüler astarların birçoğu, betona emilebilen, yüzeye bağlanan ve boya uygulamak için mükemmel bir yüzey oluşturan akrilik ve sudan yapılır. Poliüretan Astar: Bu tip astar, lekeli veya kusurlu yüzeyler için mükemmeldir. Poliüretan astar, beton yüzeyler üzerindeki boyaya güçlü bir tutuş sağlar ve hasara karşı çok dayanıklıdır. Epoksi astar: Gerçekten ince bir yüzey sağlasa da betonla çok güçlü bir bağ oluşturur. Epoksi astar aslında betona emilebilir ve beton yüzeyinde boyama için mükemmel bir tutuş sağlar. Bu tip astar çok dayanıklı olduğu için endüstriyel veya ticari binalar için en uygun olanıdır.

Beton Astarı Nerelerde Kullanılır?

Beton yüzey temizlendikten, mühürlendikten ve astarlandıktan sonra boyaya hazırdır. Betonu boyamak için oluşturulan duvar boyası adı verilen özel boya ürünleri vardır. Ayrıca, çoğu hırdavat mağazasında bulunabilen bu tür ürünler için tasarlanmış fırçalara da ayrı bir bütçe ayırmanız gerekecektir. Beton bir yüzeyin astarlanması gereksiz bir adım gibi görünse de aslında beton boyama projenizin çok önemli bir parçasıdır. Uygun astar olmadan, projenizde kötü bir son işlemin yanı sıra boyanın zamanla soyulmasını ve çatlamasını bekleyebilirsiniz. Bununla birlikte, bu adımları takip etmek sizi hava değişikliklerine ve yıllarca süren yıpranmaya dayanacak, tamamen güzel bir boya işi ile ödüllendirecektir.

Beton Astarı Zararlı Mıdır?

Solvent bazlı boyalar ve astarlar ciltte veya yutulduğunda lateks veya yağ bazlı boyalardan daha tahriş edici olabilir. Ancak en büyük endişe, havasını akciğerlere solumaktır. Solvent boya dumanlarının çok uzun süre solunması baş ağrısına, baş dönmesine ve mide bulantısına neden olabilir. Bu, yetersiz havalandırılan bir alanda veya geniş alanlar boyanırken veya lekelenirken olabilir.