Elit Tavan Boyası Çeşitleri Nelerdir?

Elit Tavan Boyası Çeşitleri Nelerdir?

Elit tavan boyası mat ve su bazlı bir tavan boyasıdır. Yüksek kaliteli bir tavan boyasında sayılması gereken özelliklerin başında örtücülüğü gelir. Nedeni açıktır; boya iki kattan fazla atılmayı gerektiriyorsa, zaman ve diğer yönlerden kayıplara neden olur. Tavan boyamak zaten yeterince zor bir iştir. Kimse kötü boyaları seçerek bu durumu daha da sıkıntılı hale getirmek istemez. Diğer bir sorun da boyanın duvarı çizmemesidir. Boya duvarda farklı basınç gerektiriyorsa, bu fırçaya ve boyaya zarar verir. Boyanın bir diğer önemli yönü kimyasal direncidir. Tabi dış cepheye püskürtülürken ihtiyaç duyulan boya çeşidi farklıdır. Bu sırada boyanın yağmura, rüzgara ve diğer doğal etkenlere karşı direnci dikkate alınmalıdır. İç yüzeylerde kaplamanın deterjan veya sabun gibi çeşitli kimyasallara dayanıklı olup olmadığı önemlidir. Tabi tavan sık sık temizlenmesi gereken bir alan değildir ama boyanın pürüzsüzlüğü ve matlığı yine de dekoratif ve zarif bir görünüm oluşturacaktır. Aynı zamanda ışık yansımasında bu konu çok önemlidir.

Elit Tavan Boyası Nasıl Olmalıdır?

Elit tavan boyası su bazlı, akrilik, full mat, dekoratif, son kat tavan boyasıdır. Her yüzeye mükemmel yapışmalı yüksek örtme gücüne sahip olmalı, çatlama, kabarma ve taşma yapmamalıdır. Nefes alma işlevi sayesinde tavanın nefes almasını sağlamalıdır. Uygulandığı yüzeyde mat dekoratif bir görünüm sağlamalıdır. Kullanımı kolay olmalı ve süper matlığı sayesinde yüzey kusurlarını göstermemelidir. Banyo ve mutfak dâhil tüm yüzeylerde ilk ve son katı olarak kullanılabilmelidir. Koku ve sararma yapmamalıdır.

Elit Tavan Boyası Nasıl Uygulanır?

Tavanda çatlaklar, kabarıklıklar varsa, b ir spatula yardımı ile bunlar kazılarak düzleştirlir. Ardından çatlaklar kapatılır ve zımpara ile yüzey pürüzleri alınır. Kuru ve temiz bir plastik boya rulosu ile uygulamya başlanır. Rulo tamamen boyaya batılır ve fazla bastırılmadan, ileri geri hareketlerle tavanın her tarafında gezdirilir. Ruloya her seferinde az bir miktar boya alınır ki, damlama ve sıçrama yapmasın. Tavan boyası, eğer yüzey çok kirli ve yıpranmış değilse, tek kat sürülerek gerekli örtücülüğü sağlar. Fakat ikinci bir kat boyanması gerekiyorsa mutlaka ilk katın kuruması beklenmelidir.