Geçiş Astarı Nedir? Nasıl Uygulanır?

Geçiş Astarı Nedir? Nasıl Uygulanır?

Geçiş astarı bünyesinde bulunan akrilik emülsiyondan dolayı yüksek bir yapıştırıcılık ve tutuculuk seviyesine sahiptir. Boyama yapılacak alanda daha önceden bulunan boyanın kazınması gerekmeksizin yeni rengin uygulanmasını sağlamaktadır. Altta kalan boyayı kapatarak yeni boyanın çok daha temiz görünmesini sağlarken aynı zamanda yapışkan özelliği sayesinde uzun yıllar boyanın kalitesini korumasına yardımcı olur. Astar boya bir bölgeye uygulanmadan önce bölgenin iyice temizlenmesi gerekmektedir. Özellikle önceki boyanın deforme olmasından kaynaklanan kabarma ve küflenmenin iyice kazınması gerekir. İyice temizlenen bölgeye uygun incelikte dönüşüm astarı seçilerek uygun miktarlarda uygulanır. Özellikle bazı yüzeylere tek uygulama yapılırken bazı yüzeylere çift kat şeklinde uygulanmaktadır.

Geçiş Astarı (Dönüşüm Astarı) Hangi Alanlarda Kullanılır?

Geçiş astarı genel olarak beton, sıva veya alçı yüzeyler üzerine kullanılmaktadır. Ancak çok daha farklı alanlarda kullanıldığı da bilinmektedir. İç ve dış cephe boyanması sırasında önceki boyanın etkilerinin hissedilmemesi için astar boya yoğun olarak kullanılmaktadır. Ayrıca geçiş için uygun olmayan iki boya arasında köprü görevi görerek rahatça boyama yapılmasını sağlamaktadır. Su bazlı boyaların uygulanmasından önce boyanacak alana dönüşüm astarı sürülerek boyama işlemi rahatlıkla yapılabilir. Bunun yanı sıra evinde duvar kâğıdı kullanmak isteyenler içinde ustalar tarafından önerilmektedir. Duvar kâğıdını sıkı şekilde duvara bağlaması ile pek çok yapıştırıcıdan daha güçlü ve güvenlidir.

Geçiş Astarı Atmanın Avantajı Nedir?

Geçiş astarı kullanmanın en büyük avantajı boyama işleminin çok rahat şekilde yapılabilmesini sağlamasıdır. Örneğin kaygan veya pürüzsüz bölgelerde boyama işlemi sırasında boyanın akması veya boya tutmaması gibi sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bu sorunun çözümü olarak bölgeye dönüşüm astarı uygulanmalı ve daha sonra boyama çalışması yapılmalıdır. Bunun yanı sıra en büyük avantajlarından biri esnek ve yapışkan yapıya sahip olmasıdır. Zamanla duvarda meydana gelebilecek çatlak veya diğer deformasyonları yapışkan yapısından dolayı absorbe edebilmektedir. Bu durumda boyanızın daha uzun ömürlü olmasını sağlayarak kullanıcısını tasarruf ettirmektedir. Kısaca astar boya neredeyse her yüzeyde rahatlıkla kullanılan ve bu yüzeylerin rahatça boyanmasını sağlayan bütçe dostu bir yapı malzemesidir.