Sac Boyası

Sac, ince, düz parça şeklinde bulunan bir metaldir. Sac metal, dolaplar, çerçeveler, mesaj panoları ve duvar sanatı gibi çeşitli ev dekorasyon amaçları için boyanabilir. Ayrıca sac boyası uygulayarak panelleri, çatıları ve dış cepheleri onarma ve koruma işlerini yapmanız mümkündür. Özellikle yapıların dış cephelerinde kullanılan sac boya çeşitleri sayesinde binanın yoğun ısıya ve kötü hava şartlarında kalması durumunda boyanın yapısının bozulmamasını ve sağlam kalmasını sağlar. Çok yönlü bir malzeme olması nedeniyle, sac metal, geçmişten günümüze her tarz evin dekorunu tamamlayan parçalar oluşturmak için boyanabilir. Ev dekorasyonunda sac metali boyamak için bu içeriğimizdeki ipuçlarını kullanın. Sac metalin yüzeyini analiz edin. Sac levha dokunulacak kadar pürüzsüzse, boyamadan önce zımparalamanız gerekecektir. Sac levha üzerinde pürüzlü bir yüzey oluşturun. Yüksek kumlu zımpara kâğıdı veya çelik yünü kullanarak sac metalin yüzeyini ovalayın. Bu, boyanın metale yapışmasını sağlayacaktır. Yüzeyde hafif, eşit bir doku oluşturun ve metalde derin oluklar açmamaya dikkat edin. İnatçı pas lekelerini çıkarmak için, biraz daha uğraşmanız gerekebilir ama inanın buna değecektir.

 

Sac Boyası Modelleri Nelerdir

Sac yüzeyi kaliteli bir şekilde boyamak için uygun bir sac boyası modeli seçmelisiniz. Özellikle sac metal yüzeyleri için oluşturulmuş bir boya seçin. Akrilik yarı parlak lateks, parlak emaye veya yağ bazlı yarı parlak bir boya seçin. Metal üzerine kullanılmak üzere tasarlanan boyalar, paslanmaya karşı dayanıklı olacak ve geleneksel duvar boyalarına göre daha dayanıklı olacaktır.

Sac Boyası Renkleri ve Markaları                                  

Sac metal uygun şekilde hazırlanıp boyanmazsa, zamanla soyulma ve zarar görme eğiliminde olacaktır. Yağ veya kirleticileri çıkarmak için yeni galvanizli metal yüzeyleri su bazlı bir temizleyici / yağ çözücü ile temizleyin. Metal kuruduktan sonra bir bezi beyaz sirke ile nemlendirin ve yüzeyi silin. Sirkedeki asit metali aşındıracak ve boyanın yapışmasına yardımcı olacaktır. Metal temizlendikten ve kuruduktan sonra, çok amaçlı bir dış lateks astar veya özel olarak galvanizli metal için yapılmış bir lateks astar kullanarak astarlayın. Daha sonrasında özel olarak seçtiğiniz sac boyası renklerinden birini kullanarak metalinizi boyamaya başlayın.