Silikonlu Dış Cephe

Silikonlu Dış Cephe

Boyaların farklı isimler almasının temel sebebi içlerinde bulunan bağlayıcı maddelerdir. Akrilik kopolimer bağlayıcı özelliği bulunan boyalara silikonlu boyalar adı verilmektedir. İç ve dış cephelerde kullanılan bu tür boyalarda bazı özelliklere dikkat etmek esastır. Silikonlu dış cephe boyaları su itici özellikleri sayesinde doğa olaylarından etkilenmez. Yüzeyin su geçirmesine izin vermediği gibi ekonomik bir su yalıtımı da sağladığını söylemek mümkündür. Alkali direnci çok yüksek olan bu boyalar aynı zamanda tuzlu suya ve neme karşı da son derece dayanıklıdır. Güneş ışınları renklere normal şartlarda zarar verirken silikonlu olan bu boyalar hiçbir surette solma yapmaz. Renk değişimini engelleyen bileşenleri ve nefes alma özelliği sayesinde dış cephe uygulamalarında rahatlıkla kullanılabilir.

Dış Cephe Boya

Binaların dış cepheleri en çok gözle göz önünde olan kısımdır. Bu sebeple boya tercihini de dikkatli bir şekilde yapmak gerekmektedir. Dış cephe boya olarak tercih edilecek pek çok boya türü vardır. Fakat bunlar birbirinden ayrılırlar. Akrilik olan boyalar tıpkı silikon boyalar gibi akrilik kopolimer bağlayıcı esaslıdır. Bunun yanı sıra neme ve son derece dayanıklıdır. Dış cephede elastik ve grenli boyalar da kullanılmaktadır. Elastik boyalar dış etken ve çatlaklara da son derece dayanıklı olmakla birlikte grenli boyalar da yüzeyde var olan tozların temizlenmesi, nefes alma gibi üstün özelliklere sahiptir. Ayrıca tüm bu boya çeşitlerinde çok fazla renk alternatifi de bulunmaktadır.

En Kaliteli Silikonlu Boya

Dış cephe boya seçiminde renk kadar boyanın kalitesi de önemlidir. Su geçirmez olması, nem tutmama özelliği gibi üstün özellikler ile donatılmış olan boyalarımız siz değerli müşterilerimizin beğenisine sunulmuştur. Geniş renk skalasının yanı sıra boyalar doğru bir şekilde zemine uygulandığında uzun yıllar kullanılabilecek türdedir. Kuru ve pürüzsüz bir zemine uygulandığında ve doğru fırça tercih edildiğinde boyalar oldukça estetik görünecektir. Hasar sarısından deniz kabuğuna, kar beyazından kum rengine, bal renginden yosun yeşiline ve yalı pembesine kadar dilediğiniz rengi tercih edebilirsiniz. Hava şartlarının uygun olması ve yüzey hazırlığının yapılması sonrasında 2 kat olarak yapılacak olan uygulama ile mükemmel sonuçlar alabilirsiniz.